Video: Afghanistans modige geit

Mens vi venter på den nye hjemmesiden: Her er en videosnutt fra den nye forestillingen «Buzak Chini – Afghanistans modige geit». Vi er stolte av forestillingen og kommer gjerne og spiller hos i nærheten av deg. Ta kontakt for bestilling eller mer informasjon, da vel!

Ny nettside snart

Hei alle! Denne nettsiden er dessverre ikke noe særlig oppdatert. Men gled dere! Jeg arbeider nemlig med en helt ny side som kommer snart. Der blir det for eksempel flere bilder og videoer å se, og det blir mer info om prosjekter jeg arbeider med i dag.

Vi sees på den nye siden snart!

Alf Martin 🙂

«Buzak Chini» til Sagene

Afghanistans tøffeste geit, Buzak Chini, er ute på eventyr igjen. På lørdag kan du møte henne på festivalen til «Felleskap og Respekt» på Sagene. Denne gangen har Amin Senatorzade og jeg også med oss Kabir Jan på tabla-trommer og ney-fløyte. Velkommen til en tospråklig familieforestilling for små og store!

Nevnte jeg forresten at det er helt gratis? Mer info om arrangementet på denne facebook-siden.

«I storm og stillhet» til Bibelfestival 2016

Forestillingen «I storm og stillhet» er invitert til å være en del av den offisielle åpningsforestillingen under  Bibelfestival 2016, som arrangeres i forbindelse med Bibelselskapets 200-års jubileum. Forestillingen vil være en del av den offisielle åpningsforestillingen «Bibelen – Boken som formet vår kultur«. Vi er veldig glade for å få være med, og gleder oss til å dele historien om Elia.

Forestillingen begynner kl. 13:30 i Oslo Domkirke. Det er to hundre inviterte gjester og Kongehuset er representert. Men det er plass til deg også, og det er fri entré! Kom i god tid!

Bibelselskapets info om arrangementet finner du her.

Forøvrig, oppdatert spilleplan for i år finnes her:

28. oktober 2015 kl. 19:30 : Markus kirke, Oslo
28. mars 2016 kl. 18:00 : Vinger kirke, Kongsvinger
10. april 2016 kl 19:30: Torød kirke, Nøtterøy
26. mai 2016 kl 13:30: Oslo Domkirke – En del av åpningsforestillingen «Bibelen – Boken som formet vår kultur«) under Bibelfestival 2016
20. oktober 2016: Konnerud kirke, Drammen

Fortellinger på Deichman Nydalen

Lørdag 16. april kl 12:00 kommer jeg til Deichmanske bibliotek, Nydalen filial. Jeg tar med meg en underlig kiste. Fra denne trekker jeg opp morsomme dyr, spennende fortellinger og magiske verdener. Hvem trekker jeg frem fra kisten i dag? Blir det kanskje drømmende frosker, kloke skilpadder, sultne edderkopper, smarte mus eller modige geiter?

Velkommen til familielørdag for store og små!

Bibliotekets side med informasjon om arrangement finner du her.

Gratulerer med morsmålsdagen

I 16 år har morsmålsdagen blitt markert rundt 21. februar i hele verden. Dagen gir en anledning til å feire språklig mangfold. Den er også en anledning for å reflektere over retten til å bruke sitt eget språk, det er så lett å glemme at denne ikke kan tas for gitt overalt. Og feiringen av morsmålsdagen kan minne oss på hvor godt det kan oppleves å bli møtt på vårt eget språk når vi kanskje har brutt opp fra kjente steder og befinner oss et helt annet sted i verden.

Dette ble jeg minnet om da jeg fikk lov til å være med på å fortelle to-språklig under feiringen av morsmålsdagen i Vang i Valdres sist uke. Vi fortalte for en gruppe barnehagebarn og igjen for et fullt hus med lokale Valdres-væringer og en stor gruppe asylsøkere. Amin fortalte på dari og jeg på norsk. Det var vakkert og gøy å merke feststemningen i det stappfulle lokalet hvor flere i publikum fikk høre en kjent fortelling på sitt eget språk.

Her er et par bilder fra forestillingen. Videoklipp med utdrag fra forestillingen kommer senere.

 

Les mer om to-språklig fortelling på Fortellerhusets hjemmeside.

 

To-språklig fortelling i Vang

Morsmålsdagen

tirsdag 16. februar reiser jeg til Vang i Valdres sammen med Amin Senatorzade med en spennende tospråklig forestilling på dari og norsk.

Vi vil dele det afghanske folkeeventyret «Bozak Chini», som Amin hørte da han var barn. Vi reiser inn i den farefulle hverdagen til en geitefamilie. Fortellingen finner sted på høyfjellet i Afghanistan, hvor geitene er tøffere enn de ser ut, og hvor alle dyrene forstår hverandre. På disse fjellene finnes det deilig gress å beite på, men bak buskene kan ukjente farer lure.

Forestillingen er en del av feiringen av Morsmålsdagen 2016, og er et samarbeid mellom Vang introduksjonssenter, Vang mottakssenter, Vang folkebibliotek og Vang frivilligsentral. Gratis inngang, alle er velkomne!

Mer info her.

 

Premiere på «I storm og stillhet»

Velkommen til urpremiere på forestillingen «I storm og stillhet» i Markus kirke (ved St. Hanshaugen, Oslo) onsdag 28. oktober kl. 19:30.

Velkommen til en forestilling i ord og toner hvor forteller og musikere følge hverandre gjennom stormfulle høyder og skjør stillhet. Forestillingen er skapt med retreaten som ramme, og musikken og stillheten gir rom for ordene til å lande i sjelen.

Forestillingen er basert på Det gamle testamentes historier om profeten Elia, en av Bibelens mest sammensatte skikkelser. Vi søker å formidle både Elias ville og tillitsfulle styrke, og hans skjøre og sårbare svakhet. Kanskje kan Elias historie fortelle oss noe om vår egen styrke og svakhet.

Det er fri entré på urpremieren 28. oktober. Velkommen!

Alf Martin Lie – forteller
Ulla Käll – gitar
Svein Egil Skotte – blokkfløyter
Tor Selmer – fagott

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Det norske Bibelselskap.

Oppdatert informasjon på denne facebook-siden.

Plakat

Steinbra fortellinger

Jeg forteller på fortellerkveld fredag 16. januar på Kafé Steinbra på Grorud. Kl 18:00, fri entre. Du får høre om Risen som ikke hadde hjerte på seg, i tillegg til en twist-pose fylt med både sannheter og eventyr fra mine flotte medstudenter og medfortellere. Mer informasjon om arrangementet på denne facebook-siden.