Gratulerer med morsmålsdagen

I 16 år har morsmålsdagen blitt markert rundt 21. februar i hele verden. Dagen gir en anledning til å feire språklig mangfold. Den er også en anledning for å reflektere over retten til å bruke sitt eget språk, det er så lett å glemme at denne ikke kan tas for gitt overalt. Og feiringen av morsmålsdagen kan minne oss på hvor godt det kan oppleves å bli møtt på vårt eget språk når vi kanskje har brutt opp fra kjente steder og befinner oss et helt annet sted i verden.

Dette ble jeg minnet om da jeg fikk lov til å være med på å fortelle to-språklig under feiringen av morsmålsdagen i Vang i Valdres sist uke. Vi fortalte for en gruppe barnehagebarn og igjen for et fullt hus med lokale Valdres-væringer og en stor gruppe asylsøkere. Amin fortalte på dari og jeg på norsk. Det var vakkert og gøy å merke feststemningen i det stappfulle lokalet hvor flere i publikum fikk høre en kjent fortelling på sitt eget språk.

Her er et par bilder fra forestillingen. Videoklipp med utdrag fra forestillingen kommer senere.

 

Les mer om to-språklig fortelling på Fortellerhusets hjemmeside.